Sugárvédelem

Sugárzás hallatán az ember összerezzen és katasztrófára gondol. Nem minden esetben kell drasztikusan gondolni erre a tényre. Életünk folyamán, rendszeres sugárzásnak vagyunk kitéve. A napból jövő sugárzás energiája látja el a teljes bioszféránkat a Földön. A beeső fény legnagyobb része a látható tartományba esik. A hosszabb hullámok a hősugárzás, más néven infra sugárzás. Az ennél is hosszabb sugárzás már az elektromágneses sugárzás. Ezt a hullámhosszt használjuk tv műsor sugárzásra, telefonálásra, étel melegítésre. Napi rendszerességgel bombázza testünket és halad át rajta több tv műsor és több ezer telefonbeszélgetés.

A rövidebb hullámhosszú sugárzások körébe tartozik a röntgen, gamma és a kozmikus sugárzás. Ezen sugárzások tartománya emberi szervezetünkre ártalmasak is lehetnek, a világegyetemből érkező rövid hullámhosszú sugárzások ellen védelmet nyújt az ózon rétegünk, de a földön is találkozunk ilyen sugárzásokkal. Kiemelten kell kezelnünk az ultraibolya, röntgen és a radioaktív sugárzásokat.

Cégünk környezetvédelmi, munkavédelmi, tűzvédelmi szempontból foglalkozik a különböző technológiák alkalmazásából adódó sugárvédelemmel.